No Flash
Esteu aquí: Inici Espais Presència al territori
Accions del document

Presència al territori

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida en coordinació amb Global Lleida, té la voluntat d’ impulsar una Xarxa de subseus del Parc Científic que proporcioni una  adequada resposta a l’arrelament al territori de l’economia rural en general i de la producció agroalimentària en particular.

Aquestes subseus, integrades en la gestió i dinàmiques del Parc, permetran guanyar en dimensió i generar noves sinergies entre el teixit productiu, les infraestructures de R+D+i i els centres de coneixement. Es tracta, a més, d’una proposta diversa i innovadora per a superar la problemàtica afegida que tenen els territoris poc densos per a generar i atraure activitats innovadores.

La proposta inicial analitza set actuacions però es facilitarà la incorporació de nous socis i institucions locals, comarcals i regionals en el seu “partenariat”, millorant sensiblement les seves capacitats i recursos per a l’ impuls de nous projectes, a més d’ampliar significativament la seva àrea d’influència i la seva capacitat per atraure i retenir noves inversions al territori.

Ja  s’han formalitzat convenis amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Solsona) i amb l’Ajuntament de Tremp i l’ Institut Geològic de Catalunya.

Complementàriament a aquesta xarxa especialitzada en el territori, actualment s’està impulsant la constitució de la Xarxa de centres de suport a l’emprenedoria, coordinada per Global Lleida, de la que formaran part: el Centre Europeu de Empreses i Innovació de Lleida (ceeiLleida); els Centres d’empreses innovadores (cei): ceiPallars Jussà (Talarn), ceialturgell (La Seu d’Urgell), ceipallarssobirà (Sort), ceibalaguer (Balaguer), ceisolsonès (Solsona), ceibell-lloc (Bell-Lloc), ceitàrrega (Tàrrega), ceiborgesblanques (Les Borges Blanques), ceivald’aran (Casau) i ceicervera (Cervera); el viver de formació professional (Lleida) i els vivers del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (Centre d’Iniciatives Empresarials, Viver TIC i Incuba).

Els estudis de viabilitat d’aquesta Xarxa de subseus han estat co-finançats per la convocatòria de Actuaciones en Parques (Acteparq) 2009 del Ministeri de Ciència i Innovació i per la Unió Europea - Fons Feder, projecte: Análisis de viabilidad de la red de subsedes del PCiTAL, PEP-060000-2009-2.

Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal