No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Adjudicats els projectes del MAGICAL, el CEDICO i les obres de l’edifici Ciència H3 del PCiTAL
Accions del document

Adjudicats els projectes del MAGICAL, el CEDICO i les obres de l’edifici Ciència H3 del PCiTAL

20/05/2008

El Consell d’Administració del Parc, integrat per l’Ajuntament i la UdL, ha aprovat aquest matí l’adjudicació dels projectes del Centre de Disseny de Coneixement (CeDiCo), el Magical i les obres de l’H científica. Els tres projectes, que sumen un import de 3.065.268,64€ els han guanyat empreses lleidatanes.

Adjudicats els projectes del MAGICAL, el CEDICO i les obres de l’edifici Ciència H3 del Parc Científic.

El Consell d’Administració del Parc, integrat per l’Ajuntament i la UdL, ha aprovat aquest matí l’adjudicació dels projectes del Centre de Disseny de Coneixement (CeDiCo), el Magical i les obres de l’H científica. Els tres projectes, que sumen un import de 3.065.268,64€ els han guanyat empreses lleidatanes.

El vicepresident del Consorci del Parc i Alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que en aquests moments el parc ja té rehabilitats en diferents fases fins a 9 edificis a Gardeny i ha posat de relleu el volum d’inversió en obres realitzat aquest any, per un valor d’11 milions d’euros, una xifra que arribarà als 27 milions d’euros durant el 2008. “Xifres que denoten la importància dels treballs que s’estan realitzant des del parc científic al turó”, ha dit Ros.

El projecte Centre de Disseny del Coneixement - CeDiCo (situat a l’antic teatre de la caserna d’Artilleria) s’ha adjudicat als arquitectes Carme Casals, Ramon M.Puig i Carles Sàez amb IMOGEP SAU. L’import d’adjudicació del concurs, al qual s’hi van presentar 6 ofertes, és de 307.442,88 euros.
Pel que fa al Centre Experimental per a la Producció Audiovisual Multimèdia, Digitalització i Arxiu de Continguts (Magical), serà el Centre Experimental de Producció Audiovisual Multimèdia de Lleida-Unió Temporal d’Empreses (integrat per Pich Aguilera Arquitectes S.L., Puigdemasa Arquitectes SL i Pamias Servicios de Ingeniería S.A) qui s’encarregarà de la redacció del projecte i de la direcció d’obres per un import de 530.625,76 euros. El projecte s’haurà de redactar en un termini de 5,5 mesos i el MAGICAL es podria començar a construir el primer trimestre del 2009. Ros ha destacat que aquest centre permetrà el desenvolupament d’un nou sector a Lleida, el sector audiovisual “generarà ocupació als nois i noies d’Audiovisual de la Udl i de la formació professional de La Caparrella”. El MAGICAL ocuparà dos edificis i en crearà un tercer a l’antic parc d’infanteria, annexe a l’edifici dels Templers: “Un marc excel·lent per a exteriors de la producció audiovisual que es faci a Lleida”.

També s’han adjudicat avui les obres d’acondicionament interior de l’H científica. El concurs per a la contractació d’obres i serveis de l’interior de l’edifici Ciència H3 del Parc, fase 1, al qual van optar 7 empreses, s’han adjudicat a Benito Arnó e Hijos SA i EIPSA per 2.227.200 euros. Es preveu que en 6 mesos estigui perfectament habilitat per al seu funcionament.

El rector Joan Viñas, president del Consorci del Parc, ha estat l’encarregat de presentar la memòria científica i ha adelantat que en la propera convocatòria de parcs es demanaran ajuts per a la continuació de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

En el marc de la reunió del consell d’administració també s’ha fet balanç de les actuacions científiques realitzades al parc durant l’any 2007. De l’any passat se’n destaca la consolidació de centres i unitats ja empresarials ja implantades (Viver d’Empreses, Indra, Consorci Lleidatà de Control, Tecnologia i Qualitat S.L. Incafust i Institut Tecnològic de Lleida), el desplegament de projectes en fase d’execució (IRB Lleida, Arboretum, IRAL, CIPA); l’aprovació de nous projectes relacionats amb infraestructures agroalimentàries (Innopan, Fruitcentre, Maqcentre,Plataforma de Serveis Tecnològics, Planta Pilot d’Aliments) i la incorporació de nous àmbits d’actuació a l’entorn de la comunicació i la tecnologia audiovisual (Magical, Digiparc).

El Parc Científic té actualment en marxa 11 projectes R+D+i executats per la Universitat de Lleida (2), Innopan (3), Incafust (4) i Indra en col·laboració amb la Udl (2). Aquests projectes fan referència, entre d’altres, a la creació d’un arxiu digital audiovisual destinat a professionals, empreses i institucions, d’un servei digital de prevenció d’incendis forestals, d’un observatori de la cadena blat-farina-pa, a la recuperació de sabors tradicionals del pa, estudis sobre les propietats de la fusta de pi roig o sobre nous sistemes d’assecament i tractament de la fusta, així com propostes per a una major eficiència en la gestió de l’aigua de reg.

 

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal