No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies El Maqcentre impulsarà un Observatori d'Innovació
Accions del document

El Maqcentre impulsarà un Observatori d'Innovació

01/09/2008

La Fundació Provada del Centro de Innovación del Sector de la Maquinaria Agrícola y de los equipos industriales aposta també pel disseny de productes en l'àmbit de la robòtica i l'agricultura de precisió així com per les certificacions i homologacions.

La Fundació Privada Centro de Innovación del Sector de la Maquinaria Agrícola y de los Equipos Industriales, Maqcentre, ha celebrat avui la seva primera reunió on s'ha nomenat un comitè directiu integrat per cinc representants d'empreses i tres experts i representants de la Universitat de Lleida i s'han acordat les tres línies principals d'actuació de l'entitat: crear un observatori d'innovació, impulsar el disseny de productes en l'àmbit de la robòtica i l'agricultura de precisió i les certificacions i homologacions en el sector.

La fundació Maqcentre tindrà les seves dependències de gestió i investigació a l'H Científica del Parc Científic, les obres de rehabilitació de la qual (juntament amb resta dels edificis que conformen les denominades Hs del Parc de Gardeny) finalitzaran a la tardor. També aquesta tardor, al mes de setembre, s'iniciarà el concurs d'execució de la urbanització de l'espai del Parc Científic corresponent a l'antiga caserna d'artilleria. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida i vicepresident del consorci del Parc, Àngel Ros, ha remarcat el bon ritme de les accions i les obres del parc, aspecte que també ha posat de relleu el rector de la Udl i president del Consorci, Joan Viñas: "el parc avança", han destacat.

El president de la fundació Maqcentre, Pere Rifà (president de l'Associació d'exportadors espanyols de maquinària agrícola) ha destacat que al Maqcentre farà possible incidir en la millora de la tecnologia i innovació per ser més competitius a nivell internacional. De la seva banda, el vicepresident de la fundació i president de la FEMEL (Federació d'Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida), Estanis Grau, ha manifestat la seva confiança en el projecte del parc i ha anunciat que han iniciat converses per ubicar la seu de la Federació d'Empresaris Metal·lúrgics al Parc Científic.

El Maqcenter comptarà amb un laboratori de recerca, assaig i desenvolupament de prototipus de 900 m2 al Parc Científic. Avui s'han aprovat els pressupostos de gestió per a l'any per al 2008, que seran de 34.000 €.

L'aposta per la modernització i competitivitat de les empreses del sector agrícola i equips industrials

La finalitat del Maqcentre és contribuir a la modernització i competitivitat de les empreses del sector de la maquinària agrícola i dels equips industrials per mitjà de la investigació, el desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies en aquest sector productiu, la transferència de tecnologia i la formació en novas tècniques, així com la incorporació d’innovacions en tots els àmbits relacionats (tecnològics, de serveis o de gestió).

Entre els objectius fonamentals del Maqcentre hi ha la contribució a la modernització i competitivitat de les empreses del sector de la maquinària agrícola, material de reg i equipaments per la ramaderia i també els transformats metàl.lics, bens d’equip i components. Tot en un entorn en què la visió d’actuació se situa en l’entorn global (internacional) per mitjà de la R+D+i, la transferència de tecnologia i la formació. El Maqcentre estarà integrat per diferents unitats:
- Disseny de màquines i components (CAD)
- Sistemes de producció industrial (CAM)
- Laboratori d’assaigs (validació de prototips i certificació)
- Laboratori d’agricultura de precisió: agronomia, sensors, georeferenciació (reg,tractaments fitosanitaris, fertilització, ...).
- Robòtica aplicada a l’agricultura, la ramaderia i la indústria agroalimentaria

Alhora, els serveis tecnològics que oferirà el Maqcentre seran els següents:
- Disseny, assaig, certificació i homologació de màquines i components.
- Assessorament a l’empresa i prestació de serveis avançats per adaptar-se al marc normatiu en l’entorn del comerç internacional i superar les barreres tecnològiques i administratives a l’exportació.
- Transferència de tecnologia i formació especialitzada
- altres que es vagin identificant

També mantindrà un flux d'intercanvi de coneixement científic i tecnològic amb els departaments de la Universitat de Lleida, Departament d’Enginyeria Agroforestal, Departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial, Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl, Grups de recerca i Serveis Científico-Tècnics, GRC Consolidat d’Agricultura de Precisió, Agròtica iAgrotecnologia, a l’Àrea d’Enginyeria Mecànica i Grup de Robòtica del Grup de Recerca en Energia Aplicada i al Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció.

En la reunió d’avui també s’ha acordat demanar a l’Agencia d’Innovació ACC1Ó la integració del Maqcentre en la xarxa de Centres de Difusió Tecnològica. El Maqcentre té en la seva gènesi els següents patrons: l’Ajuntament, la Universitat de Lleida i el DAR, les organitzacions empresarials FEMAC, FEMEL, ANSEMAT i AGRAGEX i les empreses Ros Roca SA, Metalic SA, MAQUINARIA AGRICOLA SOLÀ, S.L, Goizper SCL i PAYPER SL.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal