No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies El projecte INNO4AGRO convertirà l'antic edifici de Capitania en un espai d'Innovació Agroalimentària al Parc Científic
Accions del document

El projecte INNO4AGRO convertirà l'antic edifici de Capitania en un espai d'Innovació Agroalimentària al Parc Científic

17/01/2020

La creació d’una marca basada en la especialització territorial i d’una metodologia AGROLIVINGLAB pròpia seran altres accions destacades que es duran a terme els propers mesos

Ahir al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida es va reunir el Consell general del projecte INNO4AGRO que ha tingut lloc  per fer balanç del 2019 i marcar les accions previstes pel 2020. Durant la reunió s'han detallat les diferents operacions previstes dins del projecte, el seu estat d'execució, les accions realitzades i el calendari de les que es duran a terme els mesos vinents.

De les diferents accions previstes, destaca l'aprovació del projecte de rehabilitació de l’antic edifici de Capitania on s’ubicarà l’ Agrolivinglab, que iniciarà les seves obres durant el 2020 per finalitzar-les al llarg de l'any 2021. Aquest edifici estarà destinat a acollir un espai de cocreació per a la innovació en el sector agroalimentari agrolivinglab, així com la instal·lació d'empreses del sector TIC, especialitzades preferentment en el sector agroalimentari.

L'alcalde de Lleida, present en la reunió va destacar que “per al govern municipal Inno4agro és un projecte molt important, que, a més a més, relliga etiquetes essencials en el nostre futur com a territori i en la nostra activitat econòmica, relliga la producció d’aliments, salut, turisme en un sentit ampli en tot el que és patrimoni” i ha destacat l’aprovació de la convocatòria del “projecte per a la construcció d’un espai d’innovació agroalimentària i això suposa la recuperació i la rehabilitació del que es coneix com l’antic edifici de Capitania, que en aquests moments estava a l’espera d’aquest acord”.

Durant el Consell també és va aprovar la creació d'un manual propi de metodologia de l' AGROLIVINGLAB, a partir dels coneixements adquirits conjuntament amb altres livinglabs. En aquest manual es preveu recollir-hi l'establiment d'una metodologia de treball i paral·lelament el desenvolupament d'accions i tallers dirigits a l'aprenentatge de la metodologia d'innovació oberta i la recerca dels reptes del sector agroalimentari de les terres de Lleida.

La creació d'una marca LLEIDA basada en l'especialització territorial, serà també un dels puntals d'aquest 2020. L'agroalimentació vinculada al producte, a la salut, a l'espai, al Turisme, al talent serà l'essència d'aquesta "marca", la qual es crearà amb la participació dels agents del territori, identificats en la quàdruple hèlix, i recollirà la voluntat de projectar-se a l'exterior i, alhora, configurar l'atractivitat del territori.

Pel que fa a les accions realitzades durant l'any 2019, s'ha destacat la inauguració de la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments al Parc Científic, la realització de diferents jornades tècniques com el 2n Fòrum Agroalimentari, la col·laboració en l'exposició "Dones que van canviar el món", la participació a Fira de Sant Miquel, la creació dels diferents canals de comunicació com la web o les xarxes socials per donar a conèixer INNO4AGRO i la participació en diferents fòrums, reunions, i trobades on s'ha presentat el projecte.

Posteriorment a la reunió del Consell General, INNO4AGRO ha celebrat la primera edició de la Taula Rodona d'Innovació on juntament amb la Comunitat de Tecnologies de Producció Agroalimentària (COTPA) i la participació d'experts i responsables de polítiques d'innovació s'han donat a conèixer les orientacions actuals de transformació en l'àmbit global i local, dins els models de desenvolupament sostenible.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal