No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Els Laboratoris TIC del Parc Científic en el seguiment del projecte Newspace de la Generalitat de Catalunya
Accions del document

Els Laboratoris TIC del Parc Científic en el seguiment del projecte Newspace de la Generalitat de Catalunya

24/03/2021

Amb la posada en òrbita del primer Cubesat (satèl·lit de dimensions reduïdes) batejat com a «Enxaneta».

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la seva estratègia Newspace amb la posada en òrbita del primer Cubesat (satèl·lit de dimensions reduïdes) que permetrà el desenvolupament de l’Internet de les Coses i protocols de comunicació 5G.

El Cubesat, batejat com a «Enxaneta» a partir d’un procés participatiu a TV3 entre els més joves,  va enlairar-se el 22 de març en una nau Soyuz 2 des del cosmòdrom de Baikonour, al Kazakhstan, i es troba ja orbitant la terra a 550 km d’alçada.

Aquest és el primer dels 2 Cubesats que el govern català enviarà a l’espai. El proper, previst pel 2022, estarà destinat a l’anomenada Observació de la Terra i a diverses aplicacions relacionades amb l’agricultura i la ramaderia, igual que l’Enxaneta.

En aquest marc, els Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic han fet diverses retransmissions divulgatives en directe, entrevistant als fabricants dels satèl·lits i emetent l’enlairament del coet transportador, en col·laboració amb els responsables del projecte de la Generalitat. Els continguts d’aquesta col·laboració es troben ja disponibles a ponentaerospace.com.

Els Laboratoris TIC tenen previst, en els pròxims mesos, desenvolupar projectes tecnològics amb estudiants de la Universitat de Lleida i de batxillerat al voltant d’aquesta iniciativa, incloent-hi la representació de dades i imatges captades dels satèl·lits i també les òrbites dels objectes de l’espai, desenvolupant així una tasca divulgativa entre els estudiants i la població en general.

https://www.inno4agro.cat/2021/03/24/els-laboratoris-tic-del-parc-cientific-en-el-seguiment-del-projecte-newspace-de-la-generalitat-de-catalunya/

 

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal