No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies L’empresa Grup Saltó guanya el repte 5G de la Fundació MWCapital de Barcelona amb un robot assistencial
Accions del document

L’empresa Grup Saltó guanya el repte 5G de la Fundació MWCapital de Barcelona amb un robot assistencial

17/01/2020

El repte va rebre 53 nominacions de 14 països amb projectes orientats a millorar l'autonomia de la gent gran.

L’empresa tecnològica Grup Saltó, ubicada al edifici TIC del Parc Científic de Lleida, ha rebut aquest passat dimecres al saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, un dels dos premis del repte 5G organitzat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

L'altre guanyador ha estat la multinacional tecnològica Cisco. El premi, dotat amb 100.000 euros per a cada guanyador, permetrà a l'empresa lleidatana desenvolupar un projecte pilot amb persones de més de 65 anys que viuen soles a Barcelona i que són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona.

SOMCARE és el nom de la proposta guanyadora presentada per Grup Saltó, i que es basa en millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia, a través d’un robot assistencial capaç de moure’s i interactuar amb l'usuari per tal de donar suport a les necessitats quotidianes i d’acompanyament.

El projecte SOMCARE recrea una plataforma d'assistència, suport i seguretat per a la gent gran a través d'aquest robot assistencial que es troba al domicili de la persona amb qui es comunica, fent preguntes sobre la medicació, alimentació, entre d’altres, aquesta informació s'envia a través de 5G a la plataforma SOM. La captació de dades a la plataforma permet activar diferents tipus d'actuacions com generar avisos a dispositius mòbils de familiars o cuidadors, activar altres peticions de serveis, generar alertes, entre altres. El repte abordat per Grup Saltó dona resposta al problema d'oferir atenció a les persones grans mitjançant la utilització de solucions tecnològiques en l'àmbit del IoT i amb l'ús de la tecnologia al servei de les persones, humanitzant la tecnologia.

El repte “Millorar la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia” ha rebut 53 propostes d'un total de 14 països, entre ells França, Suècia, els Estats Units, Taiwan, els Països Baixos, Alemanya, Canadà, Gran Bretanya i la Xina. El 50% dels participants eren empreses i emprenedors a escala internacional.

Per a l'elecció dels guanyadors, s'ha valorat que les solucions tecnològiques proposades reforcin el desenvolupament de nous serveis, superant barreres per accedir a serveis més personalitzats i accessibilitat econòmica. També s'ha assenyalat que els projectes aprofitarien la immediatesa, la connectivitat en temps real, gairebé il·limitada i de baix consum energètic que permet la tecnologia 5G.

El repte va començar el passat mes de febrer, amb el 5G com a marc tecnològic de fons, buscant solucions tant a nivell nacional com internacional per millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia. Per a la definició del projecte, Grup Saltó, la Fundació MWCapital i l'Ajuntament de Barcelona van treballar conjuntament amb l'Àrea de Drets Socials per conèixer les necessitats dels usuaris. L’institut de la Robòtica per la dependència i la Fundació I2CAT participen també com a partners tecnològics en la realització del projecte pilot.

Grup Saltó, amb una trajectòria de més de 25 anys, centra els seus esforços en optimitzar processos amb l'objectiu d'introduir la tecnologia al servei de les persones, les empreses i la societat en general. Tot això mitjançant la plataforma intel·ligent SOM amb projectes IoT, intel·ligència artificial, Big data, geolocalització i mobilitat.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal