No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Inno4agro i el Parc Científic porten l’IND+I Club a Lleida
Accions del document

Inno4agro i el Parc Científic porten l’IND+I Club a Lleida

12/03/2021

L’IND+I és una xarxa de reflexió i intercanvi participatiu entre persones interessades en l’àmbit de la indústria i la innovació

L’IND+I és una xarxa de reflexió i intercanvi participatiu entre persones interessades en l’àmbit de la indústria i la innovació i està oberta a tothom que estigui interessat per aquests àmbits. L’Inno4agro i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida van organitzar una jornada online el passat dia 11 amb una de les activitats de l’IND+I, que és el club de lectura, en què diversos membres del club presenten i comenten llibres que els han semblat rellevants en matèria d’innovació i transformació digital.

A l’IND+I Club Lleida va comptar amb Oriol Amat, catedràtic de la UPF Barcelona School of Management i degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, que va presentar el seu llibre: “L’ampolla mig plena. Aprendre de les crisis i dels que ho fan millor” (2020).  Amat va apuntar una sèrie de consells per aprofitar les oportunitats que l’actual crisi permet en la digitalització i la innovació, destacant el potencial de Lleida, com a pol agroalimentari, per mantenir un ritme de creixement positiu. Lleida.

Posteriorment, l’Anna Palli, coordinadora de desenvolupament estratègic de l’IRTA, va parlar del llibre “Holistic Innovation Policy: Theoretical Foundations, Policy Problems, and Instrument Choices” de Susana Borrás i Charles Edquist (2019), en el que es planteja que la innovació és fonamental de cara a futur, però que la recerca no condueix automàticament a la innovació ni aquesta no necessàriament està precedida per la recerca. Juliana Fernandes, Ceo d’Angá Estudio i professora associada de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, va presentar “Free Brain. Estrategias inteligentes para liberar la creatividad” de Franc Ponti amb Moira Bortagaray i Aldana Abele (2019), un llibre que descriu com la creativitat neix de la combinació dels records d’infantesa, de l’entorn de cadascú, del coneixement i de a passió per allò que un fa. També va parlar d’estils i moviments creatius i, fins i tot, de la dieta de la innovació.

La sessió d’IND+I Club Lleida va estar moderada per Gabriel Anzaldi, director de desenvolupament científic tecnològic d’Eurecat i gerent del centre d’Eurecat a Lleida, i la va obrir Jaume Puy, rector de la UdL i president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Puy va destacar la necessitat de potenciar el món cientific amb l’empresarial, la divulgació i, fins i tot, el fet d’entendre el coneixement com un plaer. Pedro Mier, president d’AMETIC (patronal representativa de la indústria tecnològica digital) va explicar què és i les activitats de l’IND+I, mentre que Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, va cloure l’acte subratllant les principals idees de cada Ponent i agraint la participació del assistents.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal