No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies L'empresa del Parc Científic Urban Refuse Development (URD) llança Smafybin, una paperera solar intel·ligent que compacta els residus
Accions del document

L'empresa del Parc Científic Urban Refuse Development (URD) llança Smafybin, una paperera solar intel·ligent que compacta els residus

18/10/2021

Smafybin te la capacitat de gestionar els mateixos residus que 40 papereres convencionals i de reduir fins al 75% la quantitat de recursos necessaris.

L'empresa lleidatana Urban Refuse Development (URD), amb seu en el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ha presentat avui en la fira Municipàlia Smafybin, una paperera solar intel·ligent que compacta els residus. La presentació ha comptat amb la presència del paer en cap de la ciutat, Miquel Pueyo. Els responsables de la signatura li han explicat les solucions innovadores que pot aportar aquesta paperera en la millora de la gestió dels residus municipals.

En aquest sentit, Smafybin destaca per la capacitat de gestionar els mateixos residus que 40 papereres convencionals i de reduir fins al 75% la quantitat de recursos necessaris. Aquestes millores s'aconsegueixen perquè la paperera requereix menys buidatges i, a més, comunica el nivell de capacitat disponible, la qual cosa permet planificar el moment de buidar-la i reconèixer patrons de comportament de la ciutadania.

Aquest nou sistema de recollida de residus, dissenyat per a àrees urbanes i espais amb gran afluència de gent, permet a les ciutats disposar d'un model de ciutat respectuosa amb el medi ambient, centrat en l'economia circular i en l'aprofitament de la tecnologia per a millorar la qualitat de vida de les persones. A més, també s'ha pensat per a aconseguir les taxes de reciclatge de residus municipals fixades per la Comissió Europea, uns objectius que obliguen els països a reciclar un 55% dels seus residus en 2025, i un 60% en 2030.

Font: La empresa leridana URD lanza Smafybin, una papelera solar inteligente que compacta los residuos - Smafybin

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal