No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Lleidadrone robòtics a la Fira de sant Miquel 2022 amb el nou tractor robòtic amiga
Accions del document

Lleidadrone robòtics a la Fira de sant Miquel 2022 amb el nou tractor robòtic amiga

19/09/2022

Lleida Drone, un dels Laboratoris TIC del Parc, comença una nova àrea basada en la robòtica orientada a l'agricultura i altres sectors.

Des de l'inici del grup l'any 2010 fins al 2022, 12 anys després, LleidaDrone ha desenvolupat dotzenes de projectes software des de la seva seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i conjuntament amb les altres iniciatives que allà resideixen, com els grups de desenvolupadors de Google, la comunitat mundial Liquid Galaxy o el nostre spin Off P.E.R.A. que es dedica a temes en els quals apareixen els nous minúsculs satèl·lits espacials anomenats Cubesats, tendència coneguda com a NewSpace.

 

 


L'any 2022 Lleida Drone torna a fer un salt, i comença una nou àrea basada en la robòtica orientada a l'agricultura i altres sectors.

Per un costat LleidaDrone ha establert una col·laboració amb la startup radicada en el Silicon Valley Farm-ng. Aquesta empresa ha desenvolupat un tractor elèctric anomenat Amiga, i que està basat en programari obert. Això comporta múltiples beneficis per la indústria agrícola i altres, i beneficis per l'usuari final, com pels pagesos o ramaders, ja que amb un mínim coneixement les seves màquines podran fer tasques automatitzades.

 

 

 
L'Amiga amb diferents eines pel camp.
 

El fet de tenir una plataforma adaptable per part de l'agricultor, des de la mateixa estructura mecànica, fins a la seva plataforma de control, permetrà crear un ecosistema de fabricants d'accessoris pel camp, i de programadors, que podran desenvolupar aplicacions amb tecnologies actuals com són la visió per computador i la intel·ligència artificial, tot des d'un entorn assequible anomenat Python (el llenguatge de programació).

Dins del nostre esperit de promoció, i per a potenciar la robòtica agrícola, sector bàsic a Lleida i al país, i de més importància cada dia, farem una activitat relacionada amb els desenvolupadors de software. Conjuntament amb Farm-ng, fabricant de l'Amiga, la Fira de Lleida, el Google Developers Group de Lleida i altres partners, serà una Hackathon que anomenarem Amiga Farm@thon, a on diversos grups de programadors seran formats per crear solucions programant la plataforma.
 
 
 
 
L'esdeveniment "Amiga Farm@thon" es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel 2022. Més informació al peu d'aquest post.
 
Per altra banda, disposarem en primícia a Europa del primer tractor Amiga. Davant de l'habitual estand de LleidaDrone al pavelló 4 de Fira de Lleida tindrem una zona Amiga, a on el tractor serà mostrat i explicat diàriament, i a on també els programadors de l'Amiga Farm@thon podran provar les seves aplicacions.

 

 

 

 Dades

- Es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel de Lleida ciutat, i serà de forma semipresencial, amb equips treballant a la fira i altres en remot.

- Obert a un nombre màxim de 6 equips presencials de 2 o 3 persones, i sense límit si es participa a distància.

Objectius

1: Formar als programadors en les tecnologies emprades a l'Amiga, Visió per computador, intel·ligència artificial i altres.

2: Desenvolupar petites aplicacions sobre el tractor Amiga amb els continguts que ja es tenen el dia d'avui (recordem que l'Amiga és una novetat absoluta i està començant el seu camí).

3: Idear casos d'ús agrícoles, tot coneixent les característiques de la plataforma. En aquest cas el suport de la idea seran slides.


Materials de treball:

Per poder idear els casos d'ús i codificar funcionalitats durant la Farm@thon proposem que els interessats es mirin els següents enllaços i a partir d'aquí treballin.

https://farm-ng.com/collections/for-developers 

https://farm-ng.github.io/amiga-dev-kit/docs/getting-started/

https://farm-ng.com/products/brain

https://farm-ng.com/products/microcontroller-kit

https://farm-ng.com/products/amiga-smart-camera-kit

https://farm-ng.com/products/dashboard

 

A nivell codi i especialment volem proposar un exemple que s'ha desenvolupat a Farm-ng, tot començant per repositori principal: https://github.com/farm-ng/amiga-dev-kit

La possibilitat de pilotar un Amiga en modo FPV, com si fos un drone. Per això es necessita un cert maquinari que disposarem a l'estand i el següent codi i demo vídeo:

https://farm-ng.github.io/amiga-dev-kit/docs/examples/FPV/

https://www.youtube.com/watch?v=tN20_CspsyU

A nivell de casos d'ús és necessari que els interessats en proposar-ne es mirin la web de Farm-ng

https://farm-ng.com/ i entenguin les múltiples possibilitats actuals i futures que poden desenvolupar-se, tant en l'àmbit de mecànica, sumant nous accessoris de treball al camp, com a usos de les diferents tecnologies directament disponibles i altres que es poden implementar.

Més exemples d'accessoris ja desenvolupats: https://farm-ng.com/collections/amiga-attachments

 

Entregues

És realitzaran en dues parts:

1: Primer les remotes, que hauran de ser entregades segons instruccions al formulari que trobareu al peu d'aquesta plana i amb data màxima de 27 de setembre a les 18:00.

2: Després les presencials, que seran presentades a les 19:00 hores del dia 29 en directe a l'estand Amiga de la Fira de Lleida.

- Inscripció: al formulari al peu d'aquest post.

- Entrades a la fira: disposem d'entrades per aquells grups que vinguin presencials. Marqueu-lo al formulari de registre i quedarem per com us les entreguem el mateix dia de l'esdeveniment.


Agenda zona Amiga del pavelló 4 de Fira de Lleida

Avís previ: totes les presentacions del dijous i altres dies seran retransmeses en directe per Youtube i quedaran disponibles per la seva posterior visualització. Els enllaços estaran disponibles en aquesta plana pròximament.

Dijous 29 a les 11:00 del matí: presentació de la Farm@thon als equips participants a càrrec de l'Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, l'Edgar Riba, representant de Farm-ng, i autoritats.

Tot seguit es farà una demostració de l'Amiga i començarà serà la sessió formativa pels desenvolupadors i públic interessat.

12:00 Presentació de l'Amiga Brain i el seu SDK, a càrrec d'Edgar Riba, líder en Computer Vision a
Farm-ng, i presentació de l'interfície d'usuari de l'Amiga, a càrrec de Tamara Saribekyan, UX Designer. Aquesta xarrada permetrà als programadors conèixer més a fons les capes de software disponibles per programar l'Amiga.

12:45 Presentació de Nvidia Xavier, la plataforma computacional de IA i CV sobre la que funciona l'Amiga. A càrrec de Asier Arranz, Embedded/Jetson Developer Marketing NVIDIA

13:15 Presentació d'OpenCV a càrrec de Gary Bradski Fundador de OpenCV, la llibreria oberta que es estàndard de facto a la indústria de la Visió per Computadora, i vicepresident de Farm-ng. (Pregrabada des de Silicon Valley, CA)

13:45 Presentació de l'integració de Kornia Studio amb l'API de l'AMIGA, a càrrec de Luis Ferraz, AI Team Lead & Senior Research Scientist a Kognia Sports Intelligence.

14:15 Inici de la Farm@thon presencial a l'estand Amiga.

A continuació els equips podran començar o continuar el desenvolupament de les seves aplicacions al mateix estand.

18:30 Presentació dels equips presencials i remots.

Cada equip disposarà de 5 minuts per presentar la seva proposta o implementació de codi, amb slides o sense i amb el mateix tractor si el seu codi es funcional.

19:30 Deliberació i entrega de premis

A continuació un jurat format per Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, Edgar Riba, representant de Farm-ng, Asier Arranz de Nvidia, Felipe Lumbreras del CV, i altres experts, deliberaran sobre les millors presentacions per a continuació fer l'entrega de premis.

1r premi, per Farm-ng (pendent)

2n premi, per Nvidia, sistema Jetson Nano, valorat en 250 €

3r premi, pendent

4rt premi i 5è premi , per Xtorm, paquets d'accessoris mòbils, valorats en 150 €

Tots els equips participants rebran productes locals de l'Horta de Lleida amb la col·laboració de l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida i la Paeria, Ajuntament de Lleida.
 
 

Formulari d'inscripció i presentació de propostes

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp7SpMiNI3VWJ5UDbJN9FhiMmaFVuogFJj_Kv3V9_mHtnHeA/viewform

 

Per a qualsevol dubte i requeriments de comunicació envieu mail a lleidadrone@gmail.com

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal