No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Presentació de la nova temporada de Technovation Girls Lleida al Parc Científic
Accions del document

Presentació de la nova temporada de Technovation Girls Lleida al Parc Científic

04/11/2021

Programa global d’emprenedoria digital adreçat a nenes i noies de 10 a 18 anys que impulsa la creació d’aplicacions mòbil per oferir solucions tecnològiques a problemes socials

Presentació de la nova temporada de Technovation Girls Lleida al Parc Científic

©Javi Martin

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat aquesta tarda en la presentació a Lleida del programa global d’emprenedoria digital Technovation Girls Catalunya, el programa global d’emprenedoria digital adreçat a nenes i noies de 10 a 18 any i en el qual, des de fa 3 anys, hi participa Lleida.

En aquest temps, 4 equips formats per lleidatanes, han arribat a la semifinal mundial. El Parc Científic de Gardeny ha acollit aquest tarda la presentació de les 7 app’s que han elaborat nenes i noies de centres educatius de la demarcació de Lleida: Ins Torrevicens, Ins Mollerussa i l’Escola Francesco Tonucci.

El Paer en cap s’ha adreçat a les participants i ha fet una crida a acabar amb l’escletxa de gènere que encara existeix en els àmbits científics i tecnològics: “Arrosseguem molts anys de mancances de vocacions científiques i tecnològiques entre les noies, fruit dels estereotips, les expectatives que tradicionalment han abocat a les dones a altres tipus d’ocupacions, i la falta de referents en aquests àmbits. Crec que ja és hora d’anar-ho canviant i d’acabar amb aquesta bretxa de gènere. Volem més dones protagonistes”

Pueyo ha posat de relleu el vessant educatiu d’aquesta iniciativa, que implica a les comunitats i als centres educatius locals així com el paper de la mentoria: “Resulta especialment interessant que tots els equips participants puguin comptar amb una persona mentora que acompanya i guia al grup en el procés d’aprenentatge. El fet que molt sovint aquesta mentora sigui una dona ajuda també a pal·liar aquesta falta de referents femenins que les noies troben arreu i en especial en els àmbits de la ciència i la tecnologia” .

L’alcalde ha volgut remarcar també la conscienciació i sensibilitat des les participants en el programa amb propostes que “s’adrecen a problemes importants als quals ens enfrontem com a societat, com són la violència de gènere, la prevenció de conductes suïcides en el jovent, la inclusió social dels temporers, el suport amb la medicació de persones grans, la informació sobre les vacunes pediàtriques o sobre la menstruació. Són àmbits en els quals hi tenim molt camí per recórrer i les vostres aportacions poden resultar molt útils per afrontar-los”, ha assenyalat.

La presentació de la fase local de Technovation Girls Catalunya ha comptat amb la xerrada de Karina Gibert, directora del Centre d’Intel·ligència Artificial de la UPC i representant de DonesCoeinf. Hi han assistit el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria Paco Cerdà, la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall; Magda Valls, directora de l'Escola Politècnica Superior de la UdL, el gerent del Parc, Miquel Aran i el president d'AETI, Josep Ramon Freixanet.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal