No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Ros Roca ampliarà dues de les seves àrees d'investigació més rellevants al Parc Científic
Accions del document

Ros Roca ampliarà dues de les seves àrees d'investigació més rellevants al Parc Científic

19/06/2008

L'empresa aposta pel Parc per desenvolupar la seva enginyeria relacionada amb el medi ambient i l’innovador sistema de recollida de residus.

La incorporació de l'empresa Ros Roca al Parc Científic se suma a les 30 empreses ja radicades a Gardeny, on actualment hi treballen al voltant de les 600 persones.

El president de Ros Roca Group, Ramon Roca acompanyat del president del Parc Científic i Rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, i del vicepresident del Parc Científic i alcalde de Lleida, Àngel Ros ha presentat el nou projecte d'expansió de l'empresa a Lleida, a la seu del Parc Científic.

La divisió de ROS ROCA que s'instal·larà al Parc Científic, està centrada en el vessant més tecnològic  i R+D tant de la recollida pneumàtica com de l'enginyeria del Medi Ambient, suposarà entre 80 i 100 lloc de treball durant el primer any, xifra que es preveu que arribi a les 160. La inversió aproximada que suposarà l'ampliació de ROS ROCA al Parc Científic serà d'entre 6 i 8 milions d'euros a l'any.

Les noves instal·lacions de ROS ROCA al PCiTAl estaran ubicades a l'H2, al mateix edifici on ara mateix hi ha el Consorci Lleidatà de Control i l'INCAFUST i es preveu que es puguin instal·lar cap a final d'any.

Tant l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, com el rector de la Udl, Joan Viñas, han manifestat la seva satisfacció perquè una empresa internacional com ROS ROCA, amb seu a les terres de Lleida, "hagi apostat pel Parc Científic i Tecnològic de Lleida". Per la seva banda, el president de ROS ROCA, Ramon Roca ha manifestat la voluntat de la companyia de vincular-se amb Lleida amb un "projecte molt il·lusionador", que neix amb el repte d'esdevenir una de les plataformes tecnològiques i científiques de ressò a tot el territori espanyol i convertir-se en pol d'innovació.

Ros Roca Ingeniería y Medio Ambiente està centrada en el disseny, construcció i posada en marxa de plantes de metanització, compostatge, tractament de purins i plantes de tractament tèrmic de residus. L'empresa disposa de plantes de referència a tot Europa i actualment es troba en procés d'expansió per Amèrica.

D'altra banda, l'àrea de desenvolupament i aplicació de sistemes de recollida pneumàtica de residus, desenvolupa un sistema basat en una xarxa de bústies fixes, estratègicament distribuïdes en una zona pública d'una ciutat o d'un barri, o a l'interior dels seus edificis. L'usuari deposita els residus separats en fraccions en aquestes bústies, que estan unides mitjançant un sistema de transport pneumàtic per on els residus es porten fins a la planta de recollida. Un cop allí, els residus es separen per fraccions i es dipositen en contenidors tancats per transportar-los, posteriorment, fins a la planta de tractament.

 

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal