No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies S'ha reunit al Parc Científic el Patronat del Centre de Difusió del Sector del Pa
Accions del document

S'ha reunit al Parc Científic el Patronat del Centre de Difusió del Sector del Pa

07/07/2008

El patronat del Centre de Difusió Tecnològic del sector del Pa (INNOPAN), que té la seu al Parc Científic i Tecnològic i Agroalimentari de Lleida, s'ha reunit aquest matí per repassar les principals línies de treball, entre la que destaca: l'obtenció d'Indicació Geogràfica Protegida ( IGP ) - una mena de denominació d'origen - per a diverses varietats de pa, entre elles el pa de pagès.

INNOPAN basa les seves línies d'investigació en la cadena blat-farina-pa i en concret, l'alcalde de Lleida i Vice president del PCiTAL, Àngel Ros, ha destacat "la innovació i recuperació de sabors tradicionals". En aquest sentit, INNOPAN treballa en l'assoliment d'una Indicació Geogràfica Protegida (ICG) per al pa que potencïi els estàndards de qualitat i l'excel·lència de les produccions. Una de les varietats de pa sobre les que treballen els investigadors d'INNOPAN per dotar-la d'una ICG és el pa de pagès. Aquesta és una estratègia que, segons la directora d'INNOPAN, Àgueda García-Agulló "ajuda a augmentar de manera significativa la qualitat dels productes i és una eina molt potent per promocionar-los".

El president de la patronal del pa, CEOPAN, Lorenzo Alonso, ha destacat el desenvolupament òptim d'algunes de les línies de treball assumides per INNOPAN, tot i que el Centre encara no ocupi les seves dependències definitives en una de les H del PCiTAL que s'estan rehabilitant i que és previst que estigui enllestida per a finals d'aquest any. Les noves instal·lacionsés previst que tinguin 900 metres quadrats i que comptin amb un obrador, un laboratori de control qualitat de matèries primeres i un altre del producte final, una sala de tast, una biblioteca i una sala de formació.

INNOPAN, que es va constituir el febrer de 2007 i és un centre únic a l'Estat espanyol, com a línies de treball ha desenvolupat la creació d'un panell de tast de pa, un observador tecnològic, una estudi sobre una forma possible de pa ecològic i la recuperació del pa d'espelta, una varietat procedent d'Astúries amb una gran difusió en territoris catalans. Alhora, INNOPANT té previst celebrar una jornada tecnològica del sector de el pa espanyol a Lleida a finals d'aquest any 2008.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal