No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Visita a l’Arboretum
Accions del document

Visita a l’Arboretum

29/07/2008

L’Arboretum ja pren forma i abans de final d’any començarà la plantació d’arbres i espècies arbustives amb la previsió que pugui entrar en servei la propera primavera.

Les obres del Jardí Botànic -Arborètum- que forma part del Parc Científic, es troben en ple desenvolupament, amb la previsió que l'espai pugui estar al servei dels investigadors i dels ciutadans i ciutadanes durant la primavera de l'any vinent. El President del Parc i rector de la UdL, Joan Viñas i el Vice-President del Parc i alcalde de Lleida, Àngel Ros, respectivament, acompanyats de la tinent d'alcalde Montse Minguez i el regidor Josep Barberà, han recorregut aquesta tarda l’esplanada on s'està desenvolupant el parc, que es troba entre un 70 i 90% d'execució.

Àngel Ros, ha destacat la doble vessant del projecte "de recerca i lúdica" i l'estat avançat de l'obra, fruit de la col·laboració entre la UdL i la Paeria. Ros ha remarcat també la important presència de l'aigua a l'Arborètum, una aigua que "provindrà del nou abastament de Pinyana". Joan Viñas, per la seva banda, ha destacat que abans de final d'any s'iniciarà la plantació de l'arbrat perquè estigui enllestit a la primavera.

A l'Arborètum, que comptarà amb una superfície de prop de 7ha cedides per l'Ajuntament de Lleida al Parc, s'hi trobaran representats tots els biomes que allotgen elements arboris (taigà, boscos caducifolis, boscos d’espècies esclerofil·les o mediterranis i selva temperada), i es recrearan paisatges boscosos (silvopaisatges) característics de cadascun d’ells. En total s'hi plantaran 1700 arbres de 225 espècies diferents i 90.000 arbustos de 300 espècies.

El parc està concebut com un element del sistema d’espais lliures de la ciutat de Lleida i integrat a la trama urbana. L’aigua tindrà al Jardí un paper destacat i serà un element vertebrador del mateix. Tant en moviment com en forma de làmina, l’aigua serà l’element natural conductor dels diversos paisatges.

Dins del jardí i com a punt d'entrada, s'hi està construint un edifici, d’uns 450 m2. En aquests moments ja s'ha finalitzat la cimentació i s'estan construint els murs de tancament. Annex a l'Arborètum, a més, està prevista la construcció del nou observatori meteorològic de Lleida.

El projecte de l'Arborètum contempla l'accessibilitat de tot el parc, amb textures i materials que serviran perquè les persones invidents reconeguin els recorreguts del parc. L’execució de l’obra té un pressupost de 3.233.708,19€ (IVA inclòs).

 

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal